Kuracina so šošovicou

  autor   3001x

Suroviny:

150-200g šošovice
maslo
2 veľké cibule
4 zúbky cesnaku
6 klinčekov
6 cardamommových semiačok
1 a 1/2 pl.postrúhaného zázvoru
2 cl garam masala
soľ
horné kuracie stehná (5-6 ks)
400g špenátu
1 plechovku paradajok alebo 4 čerstvé

Postup:

Šošovicu uvariť a odložiť bokom,cibuľu nakrájanú na pásiky popražiť na masle, pridať pretlačený cesnak,klinčeky,cardamomm, zázvor, garam masala,soľ,mäso, poriadne opražiť,pridať špenát paradajky a na miernom ohni dusiť asi 40 min prikrité. Na záver pridať šošovicu z ktorej sme polovicu rozdusili. Podávame s arabským chlebom alebo akýmkoľvek druhom lokše.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus