Kurča chateau de fey

  autor   2713x

Suroviny:

2000 g kurčaťa
60 až 70 g masla
500 ml kuracieho vývaru
2 vetvičky čerstvého tymianu
2 vetvičky čerstvého rozmarínu
1 bobkový list.

Postup:

Kurča zvnútra vysušíme kuchynským papierom, na povrchu i zvnútra osolíme a okoreníme. Do telovej dutiny vložíme bylinky. Kurča položíme chrbtom na pekáč. Maslo nakrájame na plátky a porozkladáme ich po kurčati. Pečieme v horúcej rúre asi 60 až 90 minút. Do vypečenej šťavy vlejeme vývar a necháme povariť. Dochutíme ju a opatrne precedíme do omáčnika. Kurča podávame celé alebo nakrájané, šťavu podávame zvlášť.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus