Kurča kung - pao

  autor   6485x

Suroviny:

500 g kuracieho mäsa
1 vajce
1 lyžica škrobu
50 ml oleja
50 g olúpaných búrskych orieškov
4 až 6 chilli papričiek alebo feferóniek. Nálev: 2 lyžice sójovej omáčky
2 lyžice ryžového vína (alebo vína typu sherry)
na hrot noža soli
2 lyžice práškového cukru a obilného výťažku wej - ťing (glutasol).

Postup:

Kuracie mäso vykostíme, nakrájame na hrubé rezance, premiešame s vajcom a so škrobom a necháme odležať asi 30 minút. Na panvici rozpálime olej, vložíme mäso a zo všetkých strán ho prudko opečieme. Keď po 2 až 3 minútach dostane zlatistú farbu, pridáme búrske oriešky a nakrájané chilli papričky. Všetko osolíme, zalejeme nálevom, premiešame a prehrejeme. Podávame s ryžou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus