Kurča na hubách

  autor   2777x

Suroviny:

220 g kuracích pÅ•s (nakrájaných na kúsky veľkosti sústa)
1 čajová lyžička ryžového vína alebo suchého sherry
2 lyžice svetlej sójovej omáčky
2 čajové lyžičky kukuričného škrobu
štipka Glutasolu (nie je nevyhnutný)
pol čajovej lyžičky soli. Omáčka: 3 sušené čierne huby (namočené a nakrájané na plátky)
50 plochých klobúkov húb (nakrájaných na plátky)
50 g mladých húb (nakrájaných na plátky)
1 lyžica svetlej sójovej omáčky
1 čajová lyžička omáčky z ustríc
1 cibuľa (olúpaná a nakrájaná na kúsky)
1 strúčik cesnaku (nakrájaný na plátky)
2 lyžice sezamového oleja
2 čajové lyžičky kukuričného škrobu
250 ml kuracieho vývaru
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Koreniace prísady zmiešame a kurča v nich asi 10 minút marinujeme Zmiešame prísady do omáčky. Vo woku rozpálime olej a asi 3 minúty v ňom pražíme cibuľu, cesnak a ďumbier a potom ich odstavíme nabok. Vo zvyšnom oleji oprážame odkvapkané kuracie kúsky asi 4 minúty. Pridáme huby a za stáleho miešania pražíme asi 1 minútu. Ak treba, pridáme ešte trocha oleja. Opražnú zmes cibule vrátime do woku, pražíme a stále miešame. Prilejeme zmiešané prísady do omáčky a povaríme na miernom plameni do zhustnutia. Podávame horúce.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus