Kurča na karí

  autor   4497x

Suroviny:

1500 g kurčaťa (vykosteného a nakrájaného na malé kúsky)
100 g mrazenej zeleninovej zmesi
1 zelená paprika (zbavená semien a nasekaná)
1 cibuľa (olúpaná a nasekaná)
2 strúčiky cesnaku (olúpané a nasekané)
2 čajové lyžičky kukuričného škrobu
2 lyžice oleja
2 cm čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a nadrobno nasekaného)
2 čajové lyžičky mletého karí korenia
1 čajová lyžička chilli korenia
pol čajovej lyžičky soli.

Postup:

Zohrejeme olej a pražíme na ňom cibuľu asi 2 minúty. Pridáme cesnak, ďumbier a kurča. Oprážame na miernom plameni asi 5 minút. Pridáme mleté karí korenie, chilli korenie, soľ a 450 ml vody. Prikryjeme a varíme na miernom plameni, až je kurča mäkké. Pridáme zeleninovú zmes a zelenú papriku a varíme asi 4 minúty. Pridáme kukuričnú múku rozpustenú v 2 lyžiciach vody a povaríme na miernom plameni, až omáčka zhustne. Podávame s varenou ryžou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus