Kurča na sladkokyslo

  autor   4546x

Suroviny:

1 kuracie prsia (nakrájané na kocky veľké 1 cm)
25 g bambusových výhonkov (nakrájaných na plátky)
1 zelená paprika (zbavená semien a nakrájaná na tenké plátky)
2 očistené mrkvy (nakrájané na tenké rezančeky dlhé 3 cm)
1 jarná cibuľa (olúpaná a nahrubo nakrájaná na kúsky veľké 1 cm)
1 strúčik cesnaku (olúpaný a nasekaný)
2 čajové lyžičky kukuričného škrobu
2 lyžice oleja
3 cm čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a nakrájaného na plátky)
pol čajovej lyžičky soli. Cestíčko: 1 vajce
100 g hladkej múky
25 g kukuričného škrobu
fritovací olej. Omáčka: 1 lyžica sójovej omáčky
1 lyžica paradajkového pretlaku
2 čajové lyžičky kukuričného škrobu
1 lyžica jemného prírodného cukru
1 lyžica bieleho octu
450 ml kuracieho vývaru
štipka Glutasolu.

Postup:

Zmiešame soľ a kukuričný škrob. Obalíme v ňom kúsky kurčaťa. Cestíčko získame zmiešaním preosiatej múky, kukuričného škrobu s vajcom a primeraným množstvom vody. Dobre ho ušľaháme. Rozpálime fritovací olej. Kúsky kurčaťa ponoríme do cestíčka a fritujeme, až sú zlatohnedé a chrumkavé. Necháme ich na obrúsku odkvapkať a uchováme v teple. Vo woku zohrejeme 2 lyžice oleja a za stáleho miešania pražíme cibuľu, ďumbier a cesnak asi 3 minúty. Pridáme mrkvu a pražíme asi 2 minúty. Pridáme zelenú papriku a pražíme ďalšie asi 2 minúty. Pridáme bambusové výhonky, osolíme a dôkladne premiešame. Všetky prísady do omáčky zmiešame a nalejeme na uvarenú zeleninu. Povaríme asi 3 minúty, až omáčka zhustne a spriesvitnie. Upražné kúsky kurčaťa naukladáme na servírovaciu misu a polejeme ich sladkokyslou omáčkou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus