Kurča na víne s ovocím

  autor   2696x

Suroviny:

1 kurča
100 g masla
300 ml bieleho vína
125 g sušených sliviek
1 červená paprika
3 hrušky
1 cibuľa
50 g hladkej múky
3 lyžice oleja
100 ml hydinového vývaru
citrónová kôra
30 g práškového cukru
rozmarín
soľ.

Postup:

Sušené slivky namočíme do vody a necháme cez noc zmäknúť. Potom ich osladíme, uvaríme domäkka, vyberieme a necháme odkvapkať. Kurča očistíme, vypitveme, rozdelíme na porcie, obalíme osolenou múkou a opečieme na zmesi masla a oleja dozlata. Opečené vyberieme a odložíme do tepla. Červenú papriku očistíme, zbavíme jadier, nakrájame na prúžky, podusíme na zvyšnom tuku, vyberieme a uložíme do hrnca. Zvyšok múky rozmiešame vo víne a v hydinovom vývare, uvaríme dohusta, pridáme trocha vody z uvarených sliviek, osolíme a okoreníme rozmarínom. Potom do omáčky pridáme olúpanú celú cibuľu, prúžky citrónovej kôry a olúpané hrušky nakrájané na väčšie kúsky. Povaríme asi 3 minúty, vlejeme do hrnca na podusenú červenú papriku, pridáme opečené porcie kurčaťa, všetko posypeme uvarenými slivkami a dusíme v rúre asi 1 hodinu. Pred podávaním vyberieme cibuľu a prúžky citrónovej kôry.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus