Kurča s estragónom

  autor   2342x

Suroviny:

1 kurča (asi 1500 g)
50 g masla
1 lyžička sušeného estragónu
100 ml sladkej smotany
1 lyžica oleja
1 strúčik cesnaku
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Maslo vymiešame s estragónom, prelisovaným cesnakom, mletým korením a soľou. Rozdelíme ho na 2 časti. Jednou časťou potrieme kurča zo všetkých strán. Zvyšok masla vložíme do vnútra kurčaťa. Potom kurča potrieme ešte olejom a uložíme ho chrbtom nahor do pekáča. Pečieme asi 35 minút v rúre, po obrátení ďalších 35 minút. Kurča uložíme na teplom mieste. Na pekáči dôkladne vymiešame smotanu so šťavou. Touto polejeme porcie kurčaťa na tanieri. Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovou oblohou. Zapíjame bielym vínom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus