Kurča s kaparovou omáčkou

  autor   2680x

Suroviny:

1 kurča (1000 až 1200 g)
125 ml sladkej smotany
150 ml bieleho vína
1 až 2 šalotky
1 lyžica masla
1 až 2 lyžice kapár
2 čajové lyžičky škrobovej múčky
150 ml slepačieho vývaru
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Z kurčaťa odstránime kožu a rozdelíme ho na 8 častí. Šalotky olúpeme a nasekáme. Mäso, maslo a šalotku dáme do vhodnej nádoby a prikryté dusíme 4 minúty pri výkone 600 W. Posypeme soľou a čiernym korením. Zalejeme bielym vínom. Pridáme vývar rozmiešaný so škrobom. Všetko prikryjeme a varíme 5 minút pri výkone 360 W. Kúsky kurčaťa vyberieme a odložíme do tepla. Do omáčky pridáme smotanu, všetko dobre zamiešame a varíme 10 minút pri výkone 600 W. Pridáme kurča a kapary, prikryjeme a zohrievame 3 minúty pri výkone 600 W.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus