Kurča s karí omáčkou a šafranovou ryžou

  autor   3907x

Suroviny:

1800 g celého pečeného kurčaťa
500 g čerešňových paradajok
175 ml rastlinného oleja
mletá červená paprika
3 lyžice citrónovej šťavy. Šafranová ryža: 300 g dlhozrnnej ryž
600 ml vody
3 zelerové vňate
šafran. Karí omáčka: 250 g tvarohu
4 lyžice červeného vínneho octu
2 čajové lyžičky marhuľového džmu
90 ml rastlinného oleja
1 menšia cibuľa
1 lyžica karí korenia
4 lyžice paradajkovej šťavy
2 lyžice citrónovej šťavy
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Do veľkej rajnice dáme vodu so štipkou šafranu a soli. Na miernom ohni varíme asi 10 minút. Potom do vody so šafranom zamiešame ryžu a prikrytú ryžu dusíme 15 až 20 minút domäkka. Potom ju necháme asi 5 až 20 minút chladnúť. Zelerovú vňať nakrájame najemno a vmiešame do vychladnutej šafranovej ryž. Na panvici rozpálime 1 lyžicu oleja, vložíme doň nasekanú cibuľu a opražíme 2 minúty dozlata. Pridáme karí, paradajkovú šťavu s octom a pomaly varíme do zahustenia. Vmiešame marhuľový džm. Po vychladnutí zmes dáme do mixéra. Pridáme citrónovú šťavu a tvaroh a mixujeme. Počas chodu mixéra vlejeme do zmesi zvyšok oleja. V malej miske ušľaháme soľ, korenie a citrónovú šťavu. Pri neprestajnom šľahaní pridávame olej, takž zmes zhustne. Tri štvrtiny tejto zálievky nalejeme na ryžu, dobre premiešame. Olúpané čerešňové paradajky zmiešame so zvyškom octovej zálievky. Z kurčaťa stiahneme kožu a rozporcujeme na malé kúsky. Doprostred veľkého taniera dáme šafranovú ryžu a poukladáme na ňu kuracie mäso. Všetko posypeme paprikou a ozdobíme čerešňovými paradajkami. Zvyšnú omáčku podávame zvlášť.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus