Kurča s korením po marocky

  autor   2422x

Suroviny:

1500 g kurčaťa
500 g paradajok
75 g sušených marhúľ
6 cibúľ
125 ml olivového oleja
2 lyžice medu
2 čajové lyžičky mletej škorice
1 čajová lyžička mletého ďumbieru
petržlenová vňať
šafran
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Do misky dáme štipku šafranu, prelejeme ho lyžicou vriacej vody a necháme vyluhovať. Kurča dáme do rajnice, poukladáme naň plátky nakrájanej cibule s nasekanými paradajkami. V mise zmiešame nasekanú cibuľu, šafran aj s vodou, sušené marhule, med, škoricu, ďumbier, nasekaný petržlen, soľ a korenie. Prilejeme olivový olej, zmiešame a nasypeme na kurča. Zakryjeme pokrievkou a pečieme 90 minút. Šťavu dochutíme a kurča dáme na stôl v rajnici.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus