Kurča s marhuľami

  autor   2572x

Suroviny:

1 kurča
6 marhúľ
1 cibuľa
1 lyžica hladkej múky
100 ml oleja
1 lyžica práškového cukru
mleté biele korenie
soľ.

Postup:

Cibuľu očistíme a nasekáme nadrobno. Marhule vykôstkujeme. Kurča očistíme, vypitveme a rozdelíme na štvrťky. Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej a štvrťky kurčaťa na ňom opečieme zo všetkých strán dozlata. Potom mäso vyberieme a odložíme na teplé miesto. Olej z hrnca zlejeme tak, aby v ňom ostalo len na jednu lyžicu, prisypeme múku a miešame, až kým nevznikne hladká zmes. Za stáleho miešania prilejeme horúcu vodu a zmes zmeníme na hustú omáčku, do ktorej zamiešame nakrájanú cibuľu a na miernom ohni ju necháme rozvariť. Potom primiešame pripravené marhule, všetko osolíme, okoreníme a osladíme. Nakoniec dáme do omáčky štvrťky kurčaťa, prikryjeme a pomaly udusíme domäkka.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus