Kurča s omáčkou zo šampanského

  autor   3019x

Suroviny:

1 kurča (asi 1400 g)
300 ml šampanského
50 g masla
6 lyžíc sladkej smotany
1 karotka
1 šalotka
1 bobkový list
pol čajovej lyžičky škrobovej múčky
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Karotku očistíme, umyjeme a nakrájame na veľmi malé kocky. Šalotku olúpeme a nasekáme. Kurča rozdelíme na 8 častí a odstránime kožu. Kurča, maslo a šalotku vložíme do vhodnej nádoby, prikryjeme a dusíme 4 minúty pri výkone 600 W. Posypeme soľou a korením, zalejeme polovicou šampanského, pridáme karotku a bobkový list. Kurča dusíme prikryté 5 minút pri výkone 360 W. Po vybratí zakryjeme fóliou. Smotanu rozmiešame so škrobom. Pridáme k šťave z kurčaťa a varíme 10 minút pri výkone 600 W. Prilejeme zvyšné šampanské. Kurča dáme do omáčky, prikryjeme a zohrievame 2 minúty pri výkone 600 W. Mäso naporcujeme na taniere, z omáčky vyberieme bobkový list a zamiešame kúsky masla. Podávame so zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus