Kurča so zeleninou v papilote

  autor   3277x

Suroviny:

4 vykostené kuracie prsia bez kož (asi 750 g)
1 vajce na potretie
90 g masla
2 stredne veľké mrkvy
1 reďkovka
1 lyžica rastlinného oleja
30 g hladkej múky
1 viazanička čerstvého estragónu
3 zelerové vňate
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Z každého kusa kuracích pÅ•s nožom vyškrabeme šľachy a odstránime sviečkovičku, ktorú nakrájame na rezance. V panvici rozpálime olej s 15 g masla a opečieme jednotlivé porcie kuracích pÅ•s z oboch strán, obalené v múke 1 až 2 minúty. Na miernom ohni opekáme aj rezance sviečkovičky. Vyberieme ich a necháme vychladnúť. Keď opečené kuracie prsia dostatočne vychladnú, prekrojíme do každej porcie otvor. Rozpustíme 60 g zvyšného masla a rozotrieme ho po pergamenovom papieri, ktorý sme si pripravili vo veľkosti panvice. Ostatné maslo rozohrejeme na panvici, vhodíme doň rezance nakrájanej zeleniny (mrkva, reďkovka, zelerová vňať), osolíme a okoreníme. Papier položíme pomastenou stranou na zeleninu. Prikryjeme panvicu pokrievkou a dusíme zeleninu na miernom ohni pri občasnom miešaní 15 až 20 minút domäkka. Hárok pergamenového papiera na pečenie vo veľkosti 38 x 45 cm preložíme napoly. Položíme naň jednu porciu kurčaťa a ceruzou nakreslíme okolo neho srdcovitú krivku. Okraje by mali byť minimálne 8 cm široké. Vystrihneme srdce. Papierové srdcia rozložíme a potrieme rozpusteným maslom do vzdialenosti 3 cm od okrajov. Nepomastený okraj papiera potrieme rozšľahaným osoleným vajíčkom. Rezance sviečkovičky vmiešame do zeleniny a pridáme nasekaný estragón. Dobre premiešame a okoreníme. Na jednu polovicu papierového srdca dáme lyžicou zeleninu. Ďalšiu vložíme do prekrojeného mäsa, ktoré položíme na zeleninu na papieri. Navrch dáme vetvičku estragónu. Papier preložíme cez kurča. Okraje papiera stlačíme a tým sa zlepia. Okraje papiloty znova preložíme a stlačíme. Konce zakrútime. Papiloty položíme na pekáč a pečieme vo vyhriatej rúre 10 až 12 minút, kým papier nezhnedne a papiloty sa nenafúknu. Nadýchnuté papiloty okamžite preložíme na taniere a podávame. Každý si ich otvára sám.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus