Kurča varené v pare s ananásom

  autor   2457x

Suroviny:

750 g vykostených kuracích pÅ•s (nakrájaných na kocky)
2 lyžice svetlej sójovej omáčky
1 lyžica kukuričného škrobu
1 lyžica oleja
pol čajovej lyžičky sezamového oleja
2 lyžice vody
1 čajová lyžička soli. Omáčka: 5 plátkov ananásu (nakrájaných na dieliky)
1 cibuľa (olúpaná a nakrájaná na väčšie kúsky)
2 najemno nasekané jarné cibuľky
1 a pol čajovej lyžičky kukuričného škrobu
2 čajové lyžičky tmavej sójovej omáčky
2 lyžice oleja
2 cm čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a nakrájaného na plátky)
250 ml vody alebo kuracieho vývaru
soľ.

Postup:

Zmiešame koreniace prísady. Pridáme kuracie mäso nakrájané na kocky a marinujeme ho asi 12 minút. Prísady do omáčky zmiešame v miske. Vo woku rozpálime olej a asi 2 minúty v ňom pražíme cibuľu, až zosklovatie. Pridáme odkvapkané kurča a oprážame asi 4 minúty. Pridáme koreň ďumbieru a pražíme asi 1 minútu. Pridáme všetku zvyšujúcu marinádu a prísady do omáčky a uvedieme do varu. Za stáleho miešania varíme, až omáčka zhustne, potom vmiešame dieliky ananásu. Necháme ich zohriať. Odstavíme z plameňa a podávame s opražnou ryžou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus