Kuriatka pre labužníkov

  autor   3770x

Suroviny:

750 g kuriatok
75 g slaniny
200 ml červeného vína
1 cibuľa
1 lyžica hladkej múky.

Postup:

Kuriatka očistíme a nakrájame (malé necháme vcelku). Slaninu nakrájame na malé kocky, rozškvaríme a opražíme na nej cibuľu nakrájanú nadrobno dozlata. Pridáme nakrájané kuriatka, chvíľu podusíme, osolíme, prilejeme červené víno a na malom ohni udusíme domäkka. Hladkú múku rozšľaháme v studenej vode a za stáleho miešania pridáme ku kuriatkam, zväčšíme oheň, necháme chvíľu prejsť varom a prípadne ešte dosolíme. Podávame buď ako prílohu k minútkam alebo s opekanými zemiakmi ako samostatné jedlo.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus