Kyslá polievka

  autor   5148x

Suroviny:

800 g kuracieho mäsa
1 žĺtok
2 lyžice kyslej smotany
100 g ryž
100 g mrkvy
1 zeler
1 kaleráb
1 cibuľa
1 citrón
1 viazanička petržlenovej vňate
5 zrniek celého čierneho korenia
soľ.

Postup:

Mäso nakrájame na väčšie kusy, vložíme do hrnca s vodou a na miernom ohni varíme asi 15 minút. Potom pozberáme z polievky penu. Pridáme mrkvu, zeler, kaleráb, rozpolenú a opečenú cibuľu, petržlenovú vňať a celé čierne korenie. Ryžu uvaríme v osolenej vode. Keď je mäso mäkké, polievku precedíme. Mäso vykostíme, koreňovú zeleninu nakrájame na kocky a všetko dáme do polievky. Nakoniec pridáme uvarenú ryžu. Polievku opäť necháme prejsť varom a odložíme z ohňa. Žĺtok rozhabarkujeme najprv s citrónovou šťavou a potom s kyslou smotanou. Zmes prelejeme vriacou polievkou a ihneď podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus