Kyslá zemiaková polievka

  autor   10550x

Suroviny:

400 g zemiakov
250 ml smotany
2 vajcia
40 g masti
40 g hladkej múky
ocot
cukor
kôpor
soľ.

Postup:

Zemiaky očistíme, pokrájame na malé kocky a vložíme do osolenej vriacej vody (asi 1200 ml). Na masti speníme očistenú a nakrájanú cibuľu, poprášime múkou, opražíme, precedíme a zamiešame do polievky. Rozšľahané vajcia primiešame do polievky po 15 minútach varenia. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme smotanu, cukor, ocot, a nadrobno nasekaný kôpor.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus