Kysnutá knedľa

  autor   18266x

Postup:

250 ml vlažného mlieka zmiešame s jednou kockou (42 g) rozdrobeného droždia a 1 čajovou lyžičkou cukru. Posypeme trochou múky a necháme nakysnúť. Kvások zmiešame s 500 g hladkej múky, štipkou soli a vypracujeme vláčne cesto. Necháme vykysnúť na teplom mieste asi 45 minút. Z cesta sformujeme 2 podlhovasté bochníky. Vo vriacej, osolenej vode ich na minime varíme asi 20 minút. Po 10 minútach otočíme na druhú stranu. Uvarenú knedľu vyberieme a nakrájame na plátky. Ak chceme mať plátky čisté a hladké, krájame hrubšou niťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus