Labužnícke knedle

  autor   3587x

Suroviny:

4 vajcia
300 ml mlieka
12 rožkov
1 cibuľa
4 lyžice oleja
nasekaná petržlenová vňať
červená kapia
pol balíčka prášku do pečiva
soľ.

Postup:

Rožky rozrežme po dĺžke a nakrájame ich na polmesiace. Očistenú, nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na oleji a oblejeme ňou nakrájané rožky. V mlieku rozšľaháme vajcia, pridáme nasekanú petržlenovú vňať, nadrobno nakrájanú kapiu, prášok do pečiva a soľ. Všetko dobre premiešame. Hmotu dáme na navlhčený obrúsok a sformujeme do podlhovastého tvaru. Obrúsok s hmotou zvinieme a na koncoch a v prostriedku previažme špagátom. Takto previazanú knedľu na doske jemne vytvarujeme, dáme do vriacej osolenej vody a varíme 25 minút. Knedľu potom vybalíme, aby sa nezlepila s obrúskom. Podávame k bravčovému mäsu, kačke alebo husi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus