Ľadový šalát s paradajkami a hroznom

  autor   4291x

Suroviny:

Šalát: 1 väčšia hlávka ľadového šalátu
200 g bobúľ bieleho hrozna
4 paradajky. Nálev: 250 g sladkej smotany
šťava z citróna
2 lyžice čerstvej smotany
cukor
mleté biele a ružové korenie
soľ.

Postup:

Sladkú smotanu a citrónovú šťavu vyšľaháme, pridáme smotanu, osolíme, osladíme, okoreníme a premiešame. Ľadový šalát očistíme a nakrájame na tenké prúžky, ktoré umyjeme studenou vodou a osušíme. Bobule hrozna umyjeme, olúpeme, rozpolíme a jadrá vyberieme. Paradajky umyjeme, olúpeme a nakrájame na plátky. Prúžky ľadového šalátu vložíme do nálevu a opatrne premiešame. Šalát rozdelíme na taniere, obložíme plátkami paradajok a ozdobíme polovicami bobúľ hrozna a lístkami koriandra.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus