Lahôdková sekaná

  autor   3865x

Suroviny:

300 g teľacieho mäsa
250 g bravčového pleca (alebo krkovičky)
150 g údeného bravčového mäsa
80 g slaniny
2 vajcia
125 ml smotany
120 ml vína
150 g žmle
cibuľa
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso pomelieme, pridáme vajcia a pomletú žmľu, ktorú sme predtým nakrátko namočili do vody. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Na rozpálenej slanine speníme cibuľu a do nej vložíme bochník sekanej. Pri pečení podlievame vínom a nakoniec smotanou, polievame šťavou a dopečieme tak, aby všetka smotana vsiakla. Podávame s opekanými zemiakmi alebo s čiernym chlebom a horčicou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus