Lahôdkový biftek z mletého teľacieho mäsa

  autor   2416x

Suroviny:

400 g predného teľacieho mäsa
1 vajce
1 lyžica majonézy
1 lyžica kečupu
1 strúčik cesnaku
tuk na vyprážanie
strúhanka
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Pomelieme, osolíme a okoreníme. Pridáme vajce, rozotretý cesnak, petržlenovú vňať, strúhanku a všetko dobre premiešame. Zo zmesi sformujeme bifteky, ktoré vypražíme vo väčšom množstve tuku. Vypražné mäso vyberieme, tuk necháme odkvapkať, uložíme na taniere a ozdobíme majonézou a kečupom. Podávame s hranolkami, volským okom a s francúzskou horčicou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus