Langoše

  autor   13731x

Suroviny:

1kg polohrubej muky
500ml mlieka
250ml kyslej smotany
50g kvasníc
štipka cukru
1 lyžička sódy bikarbóny
soľ
tuk na vyprážanie

Postup:

Z mlieka, štipky cukru a kvasníc pripravíme kvások. Hotový kvások zmiesime s múkou, smotanou, sódou bikarbónou (prášok do pečiva) soľou a zvyšným mliekom. Vypracujeme a odložíme na 60 minút do chladničky. Z cesta vyformujeme toľko bochníkov, koľko potrebujeme a zvyšok odložíme v mikroténovom sáčku do chladničky. Môžeme ho použiť aj o týždeň . Bochníčky necháme kysnúť asi 20 minút. Potom prstami každý roztiahneme na placku a v dostatočnom množstve (musia plávať) ich vypražíme do zlatožlta. Nakoniec ich potrieme cesnakom rozotretým zo soľou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus