Lasagne

  autor   4388x

Suroviny:

250 g miešaného mletého mäsa
4 lyžice nastrúhaného parmezánu
200 g syra mozarella
1 konzerva olúpaných paradajok
250 ml bešamelovej omáčky
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
4 lyžice olivového oleja
3 lyžice múky
čajová lyžička nasekanej bazalky
trocha vegety
čajová lyžička nasekaného oregana
mleté čierne korenie
lyžica soli.

Postup:

Cesto vyvaľkáme natenko, nakrájame na veľké štvorce, necháme schnúť asi 30 minút. Potom ho varíme v slanej vode 5 minút. Olej rozpálime na panvici, pridáme mleté mäso, nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak rozotretý so soľou a opražíme. Zaprášime múkou, pridáme paradajky, osolíme a ochutíme mletým čiernym korením, vegetou a nasekanými bylinkami. Do nákypovej formy po vrstvách ukladáme štvorce cesta, mäsovú zmes a bešamelovú omáčku, prikryjeme syrom a zapečieme.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus