Letná jahodová torta

  autor   6056x

Suroviny:

4 balenia okrúhlych piškót
4 kyslé smotany 16%
1 šľahačka
3 vanilkové cukry
veľká miska jahôd
asi 3/4 kg
čím viac
tým lepšie
3 PL práškového cukru
60 g čokolády na varenie
trocha mlieka Forma 26 cm

Postup:

Šlahačku vyšľaháme a spojíme s kyslou smotanou a vanilkovým cukrom.Jahody zľahka popučíme(najlepšie rukou),aby nám ostali väčšie kúsky a posypeme práškovým cukrom.Zamiešame.Formu potrieme smotanou,poukladáme piškóty,pokvapkáme šťavu,čo nám pustili jahody,natrieme smotanou,poukladáme jahody a tak vrstvíme povrch torty.Do misky nalámeme čokoládu,zalejeme trochou mlieka a dáme roztopiť do mikrovlnky.Vymiešame na hladkú polevu. Hotovú tortu polejeme čokoládou.Dáme na 4 hodiny do chladu. Poznámka: Letná klasika,keďže práve začala sezóna jahôd.Torta nie je presladená,je výborne osviežujúca.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus