Letné calzone

  autor   3469x

Suroviny:

100 g prerastenej údenej slaniny
200 g nastrúhaného ovčieho syra
2 lyžice masla (alebo tuku)
200 g mrazeného špenátu (polotovar)
4 paradajky
1 cibuľa
polotuhé kysnuté cesto
tuk na vymastenie plechu
na hrot noža chilli korenie
na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška
pol zväzku pažítky
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Maslo rozpálime v hrnci a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na malé kocky. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme do sklovita. Potom pridáme rozmrazený a dobre odkvapkaný špenát, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením, chilli korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Olúpané paradajky zbavené jadierok nakrájame na kocky, pridáme k špenátu a spolu podusíme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Kysnuté cesto rozdelíme na 4 rovnako veľké časti, ktoré postupne vyvaľkáme na pomúčenej doske. Polovicu každého plátu cesta obložíme prísadami, posypeme nastrúhaným syrom a pažítkou. Druhú polovicu plátu cesta preklopíme cez prísady a okraje dobre pritlačíme. Položíme na vymastený plech, vložíme do rúry predhriatej na 200 oC a pečieme asi 20 minút. Vyberieme a ihneď podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus