Lievance s citrónovým krémom

  autor   1675x

Suroviny:

2 vajcia
zavárané ríbezle (alebo čučoriedky)
ríbezľový džm
30 ml kyslého mlieka
20 g droždia
180 g polohrubej múky
tuk na pečenie
100 g práškového cukru
soľ. Citrónový krém: Šťava z 1 citróna
2 žĺtky
60 g práškového cukru.

Postup:

Droždie a cukor rozmiešame v kyslom mlieku izbovej teploty a necháme kysnúť na teplom mieste asi 1 hodinu. Pridáme múku, vajcia a soľ. Premiešame a opäť necháme kysnúť na teplom mieste. Ak nie je v miestnosti dostatočné teplo, necháme na platničke vrieť hrnček s vodou a nádobu s cestom položíme vedľa hrnčeka. Formu na lievance vymastíme rozohriatym tukom a z vykysnutého cesta pečieme z oboch strán lievance, ktoré ponatierame ríbezľovým džmom a pospájame natretou časťou vždy dva kusy spolu. Citrónový krém: Žĺtky, 50 g cukru, 100 ml vody a citrónovú šťavu šľaháme nad parou do zhustnutia. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, zašľaháme do neho 10 g cukru a zamiešame ho do krému. Podávame poliate citrónovým krémom a ozdobené ríbezľami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus