Lievance s ovocím

  autor   1887x

Suroviny:

300 g hrubej múky
2 vajcia
250 ml mlieka
jablká
20 g droždia
40 g cukru
masť na pečenie
soľ.

Postup:

Droždie rozmiešame s cukrom, vlažným mliekom a necháme nakysnúť. Potom pridáme žĺtky, preosiatu múku, soľ, z bielkov ušľahaný tuhý sneh a podľa potreby mlieko. Zo zmesi vypracujeme hustejšie cesto (ako na palacinky) a necháme ho znova kysnúť. Jablká (alebo iné ovocie, aj z kompótu) nastrúhame na hrubšom strúhadle, zamiešame do cesta a na horúcej vymastenej lievancovej forme pečieme lievance. Podávame s ovocným šalátom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus