Liptovská kapustnica

  autor   6294x

Suroviny:

250 g bravčového mäsa
10 g sušených húb
400 g kyslej kapusty
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
2 zemiaky
majorán
1 bobkový list
100 g širokých rezancov
3 zrnká čierneho korenia
soľ.

Postup:

Mäso uvaríme spolu s umytými a vopred namočenými hubami do polomäkka, vyberieme, nakrájame a vložíme späť. Pridáme nakrájanú kyslú kapustu, očistenú cibuľu (vcelku), očistené nakrájané zemiaky, bobkový list, korenie a všetko spolu varíme domäkka. Dochutíme rozotretým cesnakom, majoránom a soľou. Nakoniec do kapustnice zamiešame uvarené široké rezance. Podávame s čiernym alebo bielym chlebom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus