Lokše s makom

  autor   4147x

Suroviny:

1000 g zemiakov
150 g maku
300 g hladkej múky
1 lyžica masla
50 g husacej (bravčovej) masti
60 g práškového cukru
soľ.

Postup:

Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke deň vopred. Pred prípravou ich olúpeme a nastrúhame (pomelieme na mäsovom mlynčeku). Pridáme múku, soľ a vypracujeme hustejšie cesto, ktoré na pomúčenej doske rozšúľame na valec s priemerom 5 až 6 cm. Valec nakrájame na kolieska hrubé 1 až 1.5 cm a z koliesok vyvaľkáme tenké placky, ktoré pečieme priamo na sporáku alebo oceľovej platni. Upečené lokše pomastíme z jednej strany rozpálenou masťou, posypeme pomletým makom premiešaným s práškovým cukrom, pokvapkáme roztopeným maslom a zvinieme. Podávame teplé.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus