Lososová šunka

  autor   2175x

Postup:

Solenú mäsitú pečienku (karé) zbavíme všetkých kostí a mastného povrchu. Môžme to urobiť už pred solením, aby pečienka príliš nenasiakla nálevom. Opatrne odstránime všetky blany a oddeľujúce sa časti, takž zostane len chudé mäso, ktoré rozrezaním rozdelíme na 2 až 4 diely (podľa potreby) a zabalíme do tenkých plátkov zo solenej slaniny. Slaninu trochu preložíme cez seba a navlečieme do čreva. Takto upravené kusy husto a rovnomerne rolujeme tenším červeným alebo žltým špagátom. Zavesíme na palicu a 1 až 2 dni údime silnejším studeným ohňom dožlta.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus