Lososové filé v lístkovom ceste

  autor   3513x

Suroviny:

500 g lososu bez kož a kostí
120 ml smotany na šľahanie
1 žĺtok
maslo
1 mrazené lístkové cesto
1 mrazený špenát
250 g póru (cibule)
lyžica kôpru
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Lístkové cesto rozmrazíme. Očistíme pór a nakrájame ho na malé kocky, opražíme na lyžici masla, podlejeme sladkou smotanou a varíme, až kým omáčka nezhustne. Zoberieme zo sporáka, osolíme, okoreníme, vmiešame umytý nasekaný kôpor a žĺtok. Lososa umyjeme a prerežme na štyri rovnako veľké kusy. Potrieme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme a odložíme do chladničky. Špenát rozmrazíme v hrnci a prevaríme. Podľa potreby vyžmýkame. Ochutíme soľou a korením. Rúru vyhrejeme na 200 oC. Plech vyložíme papierom na pečenie. Lístkové cesto rozvaľkáme na slabo pomúčenej pracovnej doske a rozdelíme na štyri časti. Na cesto postupne kladieme špenát, jeden kus lososa a štvrtinu pórovej plnky. Naplníme štyri kusy cesta, opatrne zvinieme a položíme na plech. Pečieme v predhriatej rúre na strednej polohe mriežky asi 20 minút. Hotovú roládu pokrájame na širšie rezy a podávame so zeleninou. Podávame s udusenou zmesou brokolice, mrkvy a póru. Filé môžme podávať aj studené.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus