Lyonská teľacia pochúťka

  autor   2684x

Suroviny:

600 g teľacieho stehna (orech)
100 ml bieleho vína
1 mrkva
1 petržlen
pol zeleru
1 cibuľa
2 borievky
200 ml vody
200 ml octu
1 sardela
2 g kapár
20 g cibule
30 g oleja
zelená petržlenová vňať
5 zrniek čierneho a nového korenia
1 bobkový list
tymian
soľ.

Postup:

Teľacie mäso zo stehna odblaníme a osolíme. Koreňovú zeleninu a cibuľu nakrájame na kolieska. Zrnká čierneho a nového korenia, borievok, bobkové listy a tymian rozdelíme na 2 časti. Jednu dáme na dno hrnca, na ňu dáme pripravené mäso a naň druhú časť zeleniny a korenín. Povrch prikryjeme doštičkou, zaťažíme a dáme do chladnej miestnosti na asi 4 dni odležať. Mäso každý deň obraciame. Na 5 deň dáme variť vodu, ocot a biele víno. Do vriacej zmesi mäso ponoríme a varíme asi 90 minút, aby zmäklo, potom ho necháme v tekutine do druhého dňa. Očistené sardely, zelenú petržlenovú vňať, kúsok cibule a kapary nakrájame najemno, pretrieme cez sito a zmesou potrieme mäso zo všetkých strán. Vložíme ho do čistého hrnca, zalejeme olejom, zaťažíme a znova dáme do studenej miestnosti odležať na 3 dni. Z takto pripraveného mäsa krájame podľa potreby. Ak ho pripravujeme v lete, musí byť na ľade. Podávame s majonézou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus