Maďarská gulášová polievka

  autor   5116x

Suroviny:

150 g hovädzieho mäsa
150 g bravčového mäsa
100 g párkov
50 g údenej slaniny
40 g hladkej múky
200 g zemiakov
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
4 paradajky
majorán
mletá rasca
mletá červená paprika
soľ.

Postup:

Slaninu nakrájame na malé kúsky, upražíme, pridáme cibuľu a dozlata opražíme. Vložíme umyté a nakrájané hovädzie mäso a asi za 10 minút aj bravčové mäso. Všetko spolu opražíme, zaprášime múkou a mletou červenou paprikou, zalejeme 1200 ml vody, premiešame, pridáme olúpané nakrájané paradajky a uvaríme takmer domäkka. Pridáme očistené a nakrájané zemiaky, párky nakrájané na kolieska a spolu dovaríme. Napokon dochutíme rozotretým cesnakom, majoránom, mletou rascou a podľa chuti soľou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus