Majonéza

  autor   2696x

Suroviny:

2 žĺtky v mixéri zľahka vymiešame a lyžicou octu alebo citrónovej šťavy
so štipkou cukru
soli a mletého čierneho korenia. Ďalej šľaháme a po kvapkách prilejeme pohár rastlinného oleja.

Postup:

Kedy sa majonéza vydarí? Dôležité je, aby mali všetky prísady rovnakú teplotu - okolo 15 oC. Olej pridávame po lyžičkách a čakáme, kým sa zmieša s vajcom. Tempo miešania zrýchlime až na záver. Tekutiny, napr. citrónovú šťavu alebo vodu na zriedenie, pridávame až na koniec.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus