Makarónový alebo rezancový nákyp

  autor   2715x

Suroviny:

200 ml mlieka
1 vajce
lyžica masla
250 g makarónov
2 lyžice strúhanky
2 lyžice cukru
pol čajovej lyžičky soli.

Postup:

Makaróny (alebo rezance) uvaríme, zlejeme vodu. Do iného hrnčeka nalejeme chladné mlieko, pridáme surové vajcia, cukor, soľ. Zmes dobre rozhabarkujeme a nalejeme na makaróny uložné na panvici vymastenej maslom. Posypeme strúhankou, potrieme maslom a v rúre zapekáme asi 10 až 15 minút, kým nevznikne hnedastá kôrka. Pred podávaním nákyp posypeme cukrom alebo polejeme maslom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus