Makaróny na neapolský spôsob

  autor   2382x

Suroviny:

400 g makarónov
100 g šunky
50 g údenej slaniny
100 g nastrúhaného syra
40 g paradajkového pretlaku
100 ml bieleho vína
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
soľ.

Postup:

Makaróny uvaríme v osolenej vode, precedíme a necháme odkvapkať. Úenú slaninu nakrájame na malé kocky, pridáme rozotretý cesnak a opražíme. Posypeme petržlenovou vňaťou, zalejeme paradajkovým pretlakom, ktorý sme rozriedili vínom a chvíľu povaríme. Uvarené makaróny vložíme do vyhriatej misy, posypeme šunkou, zalejeme paradajkovou omáčkou a posypeme nastrúhaným syrom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus