Makový rezeň

  autor   2371x

Suroviny:

4 bravčové rezne
2 vajcia
40 g masla
50 g maku
90 g strúhanky
50 g múky
5 lyžíc oleja
2 citróny
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mak nahrubo pomelieme v mlynčeku na kávu (melieme krátko) a v plytkom tanieri ho zmiešame so strúhankou. V druhom tanieri vyšľaháme vajcia, do tretieho nasypeme múku. Rezne jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme najprv v múke, potom vo vajciach a nakoniec v maku so strúhankou. Na panvici rozpálime maslo a olej. Rezne opekáme na miernom plameni 3 minúty z každej strany. Podávame ozdobené plátkom citróna. Vhodnou prílohou sú pečené zemiaky.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus