Makrela na grécky spôsob

  autor   3585x

Suroviny:

750 g očistenej makrely
60 ml červeného vína
90 g cibule
125 g zelenej papriky
125 g paradajkového pretlaku
15 g hladkej múky
60 g oleja
kečup
práškový cukor
soľ.

Postup:

Očistené makrely osolíme, opečieme na rozpálenom oleji po oboch stranách dočervena. Do zostávajúceho oleja pridáme múku, cibuľu, paradajky, paradajkový pretlak, kečup, soľ, cukor, červené víno, podľa potreby rozriedime vodou alebo vínom a všetko dusíme. Pečené makrely vložíme do zeleninovej omáčky, v ktorej ich necháme 2 až 3 dni preležať. Pred podávaním makrelu aj so zeleninovou omáčkou ohrejeme v rúre a podávame s varenými zemiakmi. Makrelu môžme podávať i na studeno. %

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus