Makrela po čínsky

  autor   1552x

Suroviny:

2 makrely
cibuľa
2 póry
olej
1 mrkva
3 strúčiky cesnaku
soľ
kari
sójová omáčka
lyžica cukru
lyžička škrobu
glutaman sódny (pol pomaranča)

Postup:

Nastrúhanú mrkvu podusíme na cibuľke, pridáme na kolieska pokrájaný pór, cesnak rozotretý zo soľou, pridáme cukor, podľa potreby podlejeme trochou vody, pridáme kari a sójovú omáčku (1 lyžicu), pridáme na menšie kúsky nakrájanú makrelu a podusíme asi 5 minút. Pripravíme si záliv s 4 dcl vody, škrobu, glutamanu a 1 lyžice sójovej omáčky. Krátko pred ukončením zalejeme a dodusíme. Po odstavení pokvapeme olejom. Varianta - pri dusení pridáme na kúsky nakrájaný pomaranč.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus