Makrely na červenom víne

  autor   2255x

Suroviny:

2 makrely
200 ml dezertného červeného vína
hydinový vývar
2 lyžice masla
2 lyžice oleja
2 lyžice kečupu
2 cibule
4 strúčiky cesnaku
1 lyžica citrónovej šťavy
2 bobkové listy
tymian
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Vyčistené makrely osolíme, okoreníme a do brušných otvorov vložíme maslo. V rozohriatom oleji speníme nakrájanú cibuľu a rozotretý cesnak, pridáme makrely a zo všetkých strán opečieme. Pridáme bobkové listy, tymian, podlejeme vínom a prikryté dusíme domäkka. Počas dusenia podlievame hydinovým vývarom. Keď sú makrely mäkké, primiešame kečup rozriedený citrónovou šťavou a krátko zohrejeme. Dochutíme zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame s hranolkami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus