Malá pikantná čarodejnica

  autor   2430x

Suroviny:

250 g stužného tuku Hera
250 g tvarohu
250 g hladkej múky
mleté čierne korenie
soľ. Plnka: 750 g teľacej (alebo bielej) klobásy
400 g bravčového filé
1 žĺtok
1 žĺtok na potretie
cibuľa
cesnak
múka na obaľovanie
petržlenová vňať
tymian
rozmarín.

Postup:

Z múky, soli, korenia, Hery a tvarohu spracujeme cesto a odložíme na chladné miesto. Mäso osolíme, okoreníme a na rozpálenom tuku zo všetkých strán opečieme. Klobásu zbavíme šupky a rozotrieme so žĺtkom. Pridáme korenie, rozotretý cesnak a nadrobno nasekanú cibuľu. Cesto rozvaľkáme na dĺžku filé (nie veľmi natenko), prenesieme ho na pekáč vyložný papierom na pečenie a natrieme klobásovou zmesou. Do stredu položíme vychladnuté, v múke obalené mäso. Pomocou papiera naň z oboch strán preložíme cesto a trochu ho sformujeme. Žĺtkom rozmiešaným s trochou vody potrieme okraje cesta a pritlačíme ich. Zo zvyškov cesta povykrajujeme ľubovoľné tvary a roládu nimi ozdobíme. Potom ju potrieme žĺtkom. Pečieme asi 40 minút vo vyhriatej rúre.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus