Mandarínková torta s kiwi

  autor   3754x

Suroviny:

2 vajcia
75 g hladkej múky
75 g práškového cukru
1 balíček vanilkového cukru
kôra z 1 citróna
1 zarovnaná čajová lyžička prášku do pečiva
na hrot noža soli. Krém: 4 žĺtky
2 bielky
500 ml mlieka
50 ml pomarančového likéru
50 g hladkej múky
150 g práškového cukru
trochu vanilky. Na ozdobenie: Mandarínkový kompót
plody kiwi.

Postup:

Bielky trocha osolíme a ušľaháme z nich tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s trochou horúcej vody, cukrom a nastrúhanou citrónovou kôrou do peny. Potom pridáme ušľahaný sneh, múku, prášok do pečiva a všetko opatrne premiešame. Formu na tortu vyložíme papierom, vložíme do nej pripravené cesto a pečieme v dobre vyhriatej rúre asi 20 až 30 minút. Po upečení okraj torty opatrne zrežme nožom, formu prevrátime, odstránime papier a tortu necháme vychladnúť. Povrch vychladnutej torty potrieme krémom a ozdobíme mandarínkovým kompótom a plátkami kiwi. Krém: Žĺtky s cukrom a tretinou mlieka vyšľaháme, postupne za stáleho šľahania pridáme múku a zvyšok mlieka, prisypeme mletú vanilku a za stáleho miešania uvaríme na miernom ohni do zhustnutia. Krém prelejeme do misy, pridáme tuhý sneh ušľahaný z bielkov a za občasného miešania necháme vychladnúť. Nakoniec do vychladnutého krému zamiešame pomarančový likér.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus