Mandľová torta

  autor   3554x

Suroviny:

3 vajcia
100 ml rumu
120 g masla
50 g nastrúhaných mandlí
50 g zemiakovej múčky
150 g práškového cukru
maslo a hladká múka na vymastenie a vysypanie formy.

Postup:

Maslo s cukrom vymiešame do peny. Vajcia ušľaháme, vsypeme do nich nastrúhané mandle a postupne ich zamiešame do maslovej peny. Všetko spolu dobre premiešame a potom po lyžičkách primiešame zemiakovú múčku a po kvapkách rum. Cesto dáme do tortovej formy, ktorú sme vymastili maslom a vysypali múkou. Pečieme len v mierne vyhriatej rúre asi 1 hodinu. Torta sa podáva neozdobená.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus