Mandľové fondue

  autor   3245x

Suroviny:

2 lyžice mandľového krému
120 ml šľahačkovej smotany
100 g horkej čokolády
100 g mliečnej čokolády
2 lyžice medu
brandy (alebo rum).

Postup:

Mandľový krém spolu so smotanou za stáleho, intenzívneho miešania pomaly zohrejeme (nevaríme) v panvici na fondue na sporáku. Horkú a mliečnu čokoládu polámeme na kúsky, za stáleho miešania rozpustíme v mandľovej smotane. Primiešame med. Ochutíme brandy alebo rumom. Fondue necháme ďalej slabo vrieť na variči. Podávame s bielym chlebom, pieskovým koláčom, kúskami broskýň, kúskami ananásu, hrozna, mesiačikmi mandarínok, jemnými keksami a podobne.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus