Mandľové pečivo

  autor   3344x

Suroviny:

200 g hladkej múky
200 g olúpaných
na jemno postrúhaných mandlí
200 g práškového cukru
200 g tuku
1 surový žĺtok
3 varené žĺtka

Postup:

Cesto spracujeme na hladkú hmotu a necháme v chladničke stuhnúť – najlepšie je ho rozrobiť večer a nechať do druhého dňa uležať. Potom ho vyvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary, ktoré na povrchu zdobíme polovičkami olúpaných mandlí – kladieme na vymastený plech. Pečieme v mierne vyhriatej rúre, po upečení hneď obaľujeme v práškovom cukre.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus