Mandľový chlebík s čokoládovou polevou

  autor   2885x

Suroviny:

5 žĺtkov
5 bielkov
200 g mletých mandlí
100 g jemnej horkej čokolády
10 g lúpaných mandlí
100 g cukru
štipka soli.

Postup:

Žĺtky s polovicou cukru a soľou vytrieme do peny. Bielky so zvyšným cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Opatrne zmiešame žĺtkovú penu a bielkový sneh a zapracujeme mandle. Formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie a naplníme cestom. Pečieme 5 minút pri výkone 360 W, potom mikrovlnnú rúru prepneme na výkon 600 W a za 5 minút dopečieme. Koláč vyberieme z rúry, necháme 5 až 10 minút vychladnúť, potom ho vyklopíme na mriežku a necháme celkom vychladnúť. Mriežku postavíme na kus alobalu. Čokoládu polámeme, dáme do malej misky a roztápame 1 minútu pri výkone 600 W. Čokoládovú polevu rovnomerne natrieme na zákusok a ozdobíme mandľami. Tip: Zákusok môžme ozdobiť aj kandizovaným ovocím. Do cesta pridáme aj 1 veľkú nastrúhanú karotku a pol čajovej lyžičky strúhanej citrónovej kôry.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus