Mandľový karamelový krém

  autor   2780x

Suroviny:

250 ml šľahačky
1 lyžica masla
50 ml pomarančového likéru (alebo čerešňovice)
100 g nasekaných mandlí
kandizované ovocie (alebo malé čokoládové cukríky) na ozdobenie
3 lístky žlatíny
1 lyžica oleja
100 g práškového cukru.

Postup:

Na panvici roztopíme maslo, pridáme cukor, necháme ho roztopiť a trocha skaramelizovať. Potom za stáleho miešania prisypeme mandle nasekané nadrobno, zmes urovnáme na plech vymastený olejom, necháme vychladnúť a podrvíme. Želatínu rozmiešame v 2 lyžiciach chladnej vody a necháme ju napučať. V hrnčeku zohrejeme zmes z niekoľkých lyžíc smotany a pomarančového likéru. Pridáme napučanú žlatínu a za stáleho miešania ju necháme roztopiť. Zvyšnú šľahačku ušľaháme. Podrvenú mandľovú hmotu presypeme do misy, pridáme ušľahanú šľahačku, roztopenú žlatínu a premiešame. Zmes urovnáme do širokých pohárov a ozdobíme kandizovaným ovocím.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus