Mangový dezert

  autor   2675x

Suroviny:

4 zrelé mangá alebo avokáda (môžme ich nahradiť broskyňami alebo marhuľami)
2 bielky
šľahačková smotana
100 g práškového cukru
šťava z 1 citróna
2 lyžice polámanej čokolády
soľ.

Postup:

Ovocie rozpolíme, kôstky vyberieme a polovicu dužiny nakrájame na malé kúsky. Zvyšok dužiny spolu s citrónovou šťavou a cukrom rozmixujeme. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor, soľ a šľaháme, až kým sneh nie je veľmi tuhý. Šľahačkovú smotanu ušľaháme a zľahka zamiešame do snehu. Do širokých pohárov dáme najprv rozmixovanú dužinu, potom sneh so šľahačkou a nakoniec kúsky ovocia, ktoré ozdobíme polámanou čokoládou. Upravené poháre dáme do chladničky a necháme dobre schladiť.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus